Hruškový salát s fenyklem a sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 13 g
- Sodík 416 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 14.5 mg
- Draslík 220.7 mg
- Vláknina 3520 mg
- Vitamín A 3520 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytou velkou letní hrušku a očištěný fenykl rozpůlíme. Z hrušky vykrojíme jadřinec a pokrájíme ji na plátky. Fenykl ostrým nožem nakrájíme na velmi tenké plátky a přidáme do mísy k hrušce. Sýr parmezán nastrouháme na hoblinky. Mladé listy pampelišek dobře omyjeme, vodu setřepeme a listy rozkrájíme na 2-3 díly. Přimícháme je i se sýrem k hrušce. 
- 
                                2Připravíme si zálivku: v misce metličkou vyšleháme olivový olej s ostrou hořčicí, tekutým medem, citrónovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Poté vmícháme zálivku do salátu a hned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        