Vepřový bok s hruškami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1342 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 134 g
- Sodík 801 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 462.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Bůček omyjeme a kůži nařežeme na mřížku s řezy 0,5 cm od sebe. 
- 
                                2Poté do něj vetřeme olej a sůl. 
- 
                                3Dáme do pekáčku kůží dolů a pečeme hodinu na 160 °C. 
- 
                                4Poté otočíme a pečeme další hodinu na 200 °C. 
- 
                                5Hrušky oloupeme, ale necháme je v celku i se stopkou. 
- 
                                6Smícháme cider, vinný ocet, tymián, 700 ml vody, bobkový list a cukr. Přidáme hrušky a vaříme 20 minut. 
- 
                                7Poté hrušky vyjmeme a šťávu vaříme ještě 20 minut. Touto šťávou potíráme maso během pečení. 
- 
                                8Na posledních 10 minut k masu přidáme hrušky. 
- 
                                9Podáváme pokrájené na plátky s bramborem a hruškami, přelité svařenou šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        