Jablečný koláč s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 27 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 88 mg
 - Draslík 227.2 mg
 - Vláknina 3845.6 mg
 - Vitamín A 3845.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
160g mandlí nakrájených na plátky zprudka opražíme na pánvi. Kulatou pečící formu vymažeme a dno i okraje vysypeme částí pražených madlí.
 - 
                                2
Máslo utřeme na pastu, zamícháme cukr, poté postupně přidáme vejce, mleté mandle a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
 - 
                                3
Troubu předehřejeme na 180C.
 - 
                                4
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nastrouháme nahrubo a vmícháme opatrně do těsta. Vlijeme do formy, posypeme zbytkem opražených mandlí a pečeme 40minut.
 - 
                                5
Hotový koláč necháme chvíli vychladnout a vyklopíme.