Limousinské vepřové filety
Suroviny
- 150 g Jablka
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 400 g Vepřová pečeně
 - 80 g Šalotka
 - 6 g Šalvěj čerstvá
 - 1000 g Kaštany jedlé
 - 200 ml Víno bílé
 - 20 ml Olej stolní
 - 500 ml Vývar drůbeží
 - 150 ml Zakysaná smetana
 - 1 ks Citrony
 - 3 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Kerblík
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1225 kcal
 - Sacharidy 128 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 663 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 128 g
 - Cholesterol 109.3 mg
 - Draslík 1891.2 mg
 - Vláknina 5781.3 mg
 - Vitamín A 5781.3 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 126 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na plátky. Filety pokapeme citronovou šťávou a olejem, osolíme, opepříme, posypeme sekanou šalvějí a necháme 60 minut marinovat.
 - 
                                2
Kaštany oloupeme, zbavíme bílé blanky a necháme 45 minut vařit ve vývaru. Šalotku nasekáme na drobné kousky a necháme zesklovatět na rozpáleném másle, chvíli podusíme a poté podlijeme polovinou vína. Dusíme do vyvaření vína.
 - 
                                3
Přidáme maso a osmahneme 15 minut na mírném plameni. Maso vyjmeme, vlijeme zbytek vína, osolíme a opepříme. Vaříme do zhoustnutí omáčky.
 - 
                                4
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na drobné kousky. Přisypeme k omáčce. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme. Posypeme sekaným kerblíkem a podáváme.