Škubánky s jablečnými povidly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 504 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 68.5 mg
 - Draslík 674.7 mg
 - Vláknina 8000 mg
 - Vitamín A 8000 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno, vložíme do mísy, přisypeme mouku, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Rozprostřeme ho na prkénko a nožem odkrajujeme přibližně stejné kousky těsta a vhazujeme je rovnou do vroucí vody. Povaříme 10 minut, scedíme, rozdělíme na talíře, posypeme cukrem, pokapeme rozpuštěným sádlem a doplníme ohřátými jablečnými povidly.