Zapečená telecí játra s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 255 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 689 mg
 - Draslík 809.5 mg
 - Vláknina 5126.1 mg
 - Vitamín A 5126.1 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.5 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, rozkrájíme na osminky a vykrájíme jádřince, cibuli nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Játra očistíme, nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, mírně naklepeme a obalíme v mouce.
 - 
                                2
Játra usmažíme z obou stran na oleji, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli, přidáme jablka a společně na mírném plameni dusíme.
 - 
                                3
Játra osolíme, opepříme, poklademe jablečnou směsí, posypeme petrželovou natí a v předehřáté troubě zapečeme.