Hovězí pečeně s houbami a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Houby sušené
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Šťáva jablečná 100%
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 157.1 mg
  • Draslík 519 mg
  • Vláknina 8709.8 mg
  • Vitamín A 8709.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.

  • 2

    Maso omyjeme, osušíme a prudce osmahneme ze všech stran ve velké pánvi na rozpáleném tuku. Potom k masu přisypeme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Maso opepříme a osolíme, do pánve přilijeme 1,5 dl jablečné šťávy a dusíme přikryté pokličkou 60-90 minut. Podle potřeby přiléváme jablečnou šťávu, maso občas přelijeme výpekem.

  • 3

    Houby namočíme na 10 minut do vlažné vody, pak je vymačkáme a necháme okapat. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme z nich semínka a dužninu nakrájíme na kousky.

  • 4

    Jablka oloupeme, rozkrájíme na dílky a vykrojíme z nich jádřince.

  • 5

    Po 1 hodině dušení k masu přidáme nakrájená rajčata, houby a jablka, dochutíme pepřem a solí a dusíme ještě 15 minut. Poté omáčku znovu dochutíme a zjemníme přimícháním smetany.

  • 6

    Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou přelité omáčkou.

Komentáře k receptu