Jablečný koláč II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Cukr krupice
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 ks Jablka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Piškoty
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Máslo
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 326.8 mg
  • Vláknina 10373.2 mg
  • Vitamín A 10373.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslem vymažeme koláčovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobečky. Na dně formy necháme zbytek piškotů, které trošku pokapeme rozpuštěným máslem, nasypeme pokrájená očištěná jablka, která maličko pokapeme rumem a citronovou šťávou, posypeme 2 lžícemi cukru a skořicí.

  • 2

    Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem a špetkou citronové kůry, přidáme mouku, kterou dobře ve žloutcích promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.

  • 3

    Těsto nalijeme na jablka, vložíme do předehřáté trouby a při střední teplotě (170°C) pečeme asi 30 minut.

Komentáře k receptu