Koláč s višněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 135 g Máslo čerstvé
  • 125 g Cukr třtinový
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 800 g Višně
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Citron
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr moučka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 149.7 mg
  • Draslík 314.1 mg
  • Vláknina 4274 mg
  • Vitamín A 4274 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 170 °C, dortovou formu vymažeme 10 g másla.

  • 2

    Vanilkový lusk rozřízneme a tupou stranou nože seškrábneme dužninu. Citron omyjeme, z poloviny nastrouháme kůru, z celého vymačkáme šťávu. Višně bez pecek a stopek opláchneme a necháme okapat.

  • 3

    Zbylé změklé máslo v míse ušleháme do pěny s hnědým cukrem, solí, citronovou kůrou a šťávou a s vanilkou. Poté přidáváme postupně vejce a mouku s kypřicím práškem. Dobře promícháme a vlijeme do připravené dortové formy. Vršek poklademe višněmi a koláč pečeme zhruba 50 minut v předehřáté troubě.

  • 4

    Upečený koláč ve formě necháme asi 15 minut zchladnout a poté z formy vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Před podáváním koláč posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu