Hanácká kapustnica s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Švestky sušené
  • 250 g Zelí kysané
  • 20 g Houby sušené
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 19.9 mg
  • Draslík 497.8 mg
  • Vláknina 8092.8 mg
  • Vitamín A 8092.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme kysané zelí, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list a vaříme do poloměkka.

  • 2

    Podusíme doměkka v malém množství vody sušené houby a stejným způsobem podusíme i vypeckované švestky.

  • 3

    Potom švestky a houby přidáme k zelí (i s vodou ve které jsme je vařili).

  • 4

    Nakrájíme najemno cibuli a zpěníme na sádle. Přisypeme mletou papriku a přilijeme mouku rozmíchanou v mléce. Vše společně uvaříme doměkka.

  • 5

    Nakrájíme na kolečka klobásu a přidáme ji i se smetanou do kapustnice.

  • 6

    Ochutíme solí, krátce necháme přejít varem a podáváme.

Komentáře k receptu