Filet z makrely s třešněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Makrela obecná
  • 450 g Třešně
  • 25 g Cukr krupice
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 50 ml Ocet vinný
  • 30 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 237.7 mg
  • Vláknina 3507.5 mg
  • Vitamín A 3507.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1897.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z makrel vyřízneme filety a odstraníme co nejvíce kostí. Filety opláchneme, osušíme a vložíme do hlubší nádoby, zakapeme olejem, posypeme pepřem a sekanými lístky koriandru. Zakryjeme kuchyňskou fólií a v chladu necháme 30 minut odležet.

  • 2

    Očištěné třešně vypeckujeme a necháme okapat. Poté je vložíme do pánve s trochou oleje, zasypeme cukrem a při mírné teplotě, za občasného míchání, necháme zkaramelizovat. Vlijeme ocet a zredukujeme. Poté přidáme pomerančovou a citrónovou šťávu, pepř a vše necháme pomalu vařit.

  • 3

    Filety osušíme a na pánvi je zprudka 3-4 minuty z každé strany opečeme. Nejdříve opečeme stranu s kůží a pak velmi opatrně obrátíme.

  • 4

    Nakonec filety přeložíme na talíře, osolíme, doplníme třešněmi, přelijeme vypečenou šťávou a dozdobíme posekaným koriandrem.

Komentáře k receptu