Krupicová kaše s višněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Cukr krupice
  • 50 g Pšeničná krupice
  • 250 ml Sójový nápoj
  • 250 ml Oves Milk - sušený ovesný nápoj
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Kompot višňový
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 105.7 mg
  • Vláknina 18815 mg
  • Vitamín A 18815 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sójový a ovesný nápoj přivedeme v hrnci k varu. Sejmeme z plotny a postupně vmícháme krupici. Hrnec postavíme zpět na sporák a kaši vaříme na mírném ohni za stálého míchání asi 5 minut.

  • 2

    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Z bílku a 25 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutek smícháme se dvěma lžícemi horké kaše, pak ho přidáme do kaše a pečlivě rozmícháme. Zapracujeme sníh.

  • 3

    Nákypovou formu vypláchneme studenou vodou, naplníme kaší a necháme vychladnout. Višně scedíme, necháme okapat a šťávu si uchováme.

  • 4

    Solamyl smícháme se 2 lžícemi višňové šťávy, zbylou šťávu z kompotu přivedeme k varu v rendlíku spolu s 50 g cukru a skořicí.

  • 5

    Krátce povaříme a stáhneme z plotny, vmícháme solamyl smíchaný s višňovou šťávou a znovu povaříme. Přidáme višně a necháme vychladnout. Podáváme společně s krupicovou kaší.

Komentáře k receptu