Bažant s karamelovým ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr krupice
  • 100 ml Zvěřinový vývar
  • 1 ks Ananas
  • 4 ks Jalovec
  • 4 ks Bažantí prsa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 318.3 mg
  • Vláknina 57.8 mg
  • Vitamín A 57.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme,osušíme, osolíme, opepříme a posypeme drceným jalovcem. Ananas rozčtvrtíme a omyjeme.

  • 2

    50 g másla necháme rozpálit a maso na něm opečeme ze všech stran. Cukr rozehřejeme v plochém pekáčku, přidáme zbytek másla a v získané karamelové směsi obalíme řezné plochy ananasu. Ten poté odložíme stranou a do zbytku karamelu přidáme citronovou šťávu, likér a vývar. Uvedeme k varu a odstavíme z plotny, dochutíme solí a pepřem dle potřeby. Maso servírujeme přelité omáčkou a ozdobené zkaramelizovaným ananasem.

Komentáře k receptu