Rybí karbanátky s mangem
Suroviny
- 500 g Treska aljašská
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 30 g Zázvor celý
 - 400 g Mango
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 2 krajíc Chléb toastový
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 20 ml Limetka
 - 30 ml Ocet malinový
 - 6 ml Olej olivový
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 606 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 225.1 mg
 - Draslík 774.6 mg
 - Vláknina 5244.5 mg
 - Vitamín A 5244.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.1 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Toastový chléb nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme smetanou. Chilli papričku zbavíme semínek a na jemno ji nasekáme. Koriandr nasekáme nahrubo, zázvor oloupeme a prolisujeme lisem na česnek. Filety nakrájíme na kostičky a rozdrtíme v kuchyňském robotu. Přidáme toastový chléb, vejce a žloutek a také kořenící přísady chilli, koriandr, šťávu z limetky a zázvor. Promícháme, vytvarujeme osm karbanátků, které dáme na 30 minut do chladničky. V mezičase oloupeme mango, dužninu uvolníme od pecky a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
V pánví rozehřejeme olej a 20 g másla a rybí karbanátky z každé strany 5 minut dozlatova opékáme. Mango opečeme na zbývajícím másle na druhé pánví, ochutíme červeným pepřem a octem a rozložíme na talíře, na něj položíme rybí karbanátky a podáváme.