Dušené jehněčí s mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 128 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Jehněčí kýta
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Angostura
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mango
  • 3 ks Pomeranče
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 141.8 mg
  • Draslík 1008.2 mg
  • Vláknina 11093.5 mg
  • Vitamín A 11093.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mango nakrájíme na malé kostičky. Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kousky o velikosti cca 5 cm. Pomeranče důkladně opláchneme, nastrouháme najemno 2 lžíce kůry a všechny vymačkáme. Cibule a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme.

  • 2

    V kastrole rozpálíme máslo a maso na něm ze všech stran cca 10 minut orestujeme. Přidáme cibuli a česnek a dalších 7-8 minut opékáme. Vmícháme pomerančovou kůru, chilli, mango, rajčatový protlak, ocet a bobkový list. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením a přilijeme pomerančovou šťávu. Zakryjeme a dusíme na velmi mírném ohni cca 90 minut. Průběžně mícháme a přiléváme vodu. Maso musí být vodou zakryto jen zhruba do poloviny.

  • 3

    Maso rozdělíme na talíře. Do omáčky vmícháme worcester a angosturu, přelijeme jí maso a ihned podáváme.

Komentáře k receptu