Dušené jehněčí s mangem
Suroviny
- 750 g Jehněčí kýta
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Nové koření mleté
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 kávová lžička Angostura
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Mango
 - 3 ks Pomeranče
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 209 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 141.8 mg
 - Draslík 1008.2 mg
 - Vláknina 11093.5 mg
 - Vitamín A 11093.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 102 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mango nakrájíme na malé kostičky. Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kousky o velikosti cca 5 cm. Pomeranče důkladně opláchneme, nastrouháme najemno 2 lžíce kůry a všechny vymačkáme. Cibule a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme.
 - 
                                2
V kastrole rozpálíme máslo a maso na něm ze všech stran cca 10 minut orestujeme. Přidáme cibuli a česnek a dalších 7-8 minut opékáme. Vmícháme pomerančovou kůru, chilli, mango, rajčatový protlak, ocet a bobkový list. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením a přilijeme pomerančovou šťávu. Zakryjeme a dusíme na velmi mírném ohni cca 90 minut. Průběžně mícháme a přiléváme vodu. Maso musí být vodou zakryto jen zhruba do poloviny.
 - 
                                3
Maso rozdělíme na talíře. Do omáčky vmícháme worcester a angosturu, přelijeme jí maso a ihned podáváme.