Litý perník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do perníku
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 10 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 31.8 mg
  • Draslík 18.5 mg
  • Vláknina 3230 mg
  • Vitamín A 3230 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s práškem do perníku a cukrem, přilijeme vlažný med s rozpuštěným máslem, přidáme vejce a nakonec přilijeme mléko. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný pekáček nebo plech s okrajem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu