Perníkové řezy s citronovou polevou a mandlemi

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 120 g Mandle
  • 30 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Med včelí
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 250 g Cukr moučkový
  • 250 g Cukr moučkový
  • 5 g Amonium
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Anýz mletý
  • 0.5 ks Citrony
  • 1.5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Nové koření celé
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 0.25 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 42.9 mg
  • Draslík 139.7 mg
  • Vláknina 5868.9 mg
  • Vitamín A 5868.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Med přelijeme horkou vodou a rozpustíme ho. Přidáme cukr, mouku a umícháme těsto. Na chladném místě necháme odležet do druhého dne. Poté vmícháme vejce, strouhanou citronovou kůru, tlučené koření, rozválené amonium a nahrubo nakrájené mandle.

  • 2

    Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě pečeme zvolna cca 60 minut.

  • 3

    Vychladlé těsto nakrájíme na řezy, přelijeme citronovou polevou a dozdobíme loupanými mandlemi.

  • 4

    Na polevu utřeme do husté směsi cukr s bílkem a citronovou šťávou.

Komentáře k receptu