Pumprnikl s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Cukr krupice
  • 25 g Kandovaná citronová kůra
  • 5 g Hřebíček mletý
  • 30 g Skořice mletá
  • 125 g Mandle mleté
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 73.6 mg
  • Draslík 295.8 mg
  • Vláknina 10689.2 mg
  • Vitamín A 10689.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozpustíme cukr a vaříme tak dlouho, až bude mít světle hnědou barvu. Po vychladnutí do cukrového karamelu zapracujeme mouku a necháme 6 hodin odpočinout.

  • 2

    Potom do směsi přidáme vejce, zázvor, hřebíček, skořici, kandovanou citronovou kůru, mleté mandle a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto.

  • 3

    Těsto vyválíme a rozetřeme na plechu posypaném hladkou moukou. Zprudka upečeme v horké troubě a ihned po upečení plát nakrájíme na proužky.

  • 4

    Proužky potíráme rozpuštěnou čokoládou a necháme zaschnout.

Komentáře k receptu