Protlak z rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 8 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 356.5 mg
- Vláknina 4139.8 mg
- Vitamín A 4139.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme slupky.
-
2
Dužinu propasírujeme přes síto, přimícháme nastrouhaný česnek, sůl, pepř, bylinky a protlak.
-
3
Necháme hodinu vařit.
-
4
Odstavíme z plotny a vmícháme olej.