Uzené maso dušené v zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 2775 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 94 mg
 - Draslík 1016.4 mg
 - Vláknina 5320 mg
 - Vitamín A 5320 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzené maso (nejlépe prorostlý bůček) omyjeme, pokrájíme na kusy, dáme do většího hrnce, přidáme k němu kysané zelí a přilijeme vodu. Dusíme pod poklicí přibližně 90 minut.
 - 
                                2
Když je maso měkké, přebytečnou vodu scedíme, rozdělíme porce masa se zelím na talíře a podáváme.