Ledový salát s pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 145 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 467.5 mg
 - Vláknina 9845.8 mg
 - Vitamín A 9845.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 98.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávky ledového salátu očistíme od povadlých listu. Zdravé listy omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme je. Nakrájíme na širší proužky, které dáme do misky. Oloupané pomeranče zbavíme bílých vláken, dílky oddělíme, překrojíme je napůl a přidáme je do misky.
 - 
                                2
Příprava zálivky: Šťávu z pomerančů, kterou jsme získali při krájení, vlijeme do skleničky, přilijeme citrónovou šťávu, olej, sůl a pepř. Skleničku zavíčkujeme a suroviny dobře protřeseme.
 - 
                                3
Připravenou zálivkou přelijeme připravený salát a dvěma vidličkami důkladně promícháme.
 - 
                                4
Salát rozdělíme do salátových misek nebo na jednotlivé talíře. Ihned podáváme, aby listy nedostali žlutou barvu.