Krémová polévka se sýrem
Suroviny
- 40 g Cibule
- 45 g Máslo čerstvé
- 40 g Celer bulvový
- 80 g Sýr Čedar - tavený
- 10 g Petržel - nať
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.25 l Mléko polotučné
- 0.25 l Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 19 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 224.9 mg
- Draslík 150.9 mg
- Vláknina 1382.3 mg
- Vitamín A 1382.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 93.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozvaříme ji s mlékem, zředíme vývarem a osolíme.
-
2
Přidáme nakrájenou cibuli, celer, opepříme a vaříme asi 30 minut. Necháme částečně vychladnout.
-
3
V polévce rozšleháme čedar a žloutky a zvolna ohříváme, aby se sýr roztavil.
-
4
Z bílků ušleháme pevný sníh, osolíme a polovinu vmícháme do polévky. Zbylý sníh vložíme do polévkové mísy a přidáme nasekanou petrželovou nať. Sníh utvoří na polévce pěnu.