Krémová polévka se sýrem
Suroviny
- 40 g Cibule
 - 45 g Máslo čerstvé
 - 40 g Celer bulvový
 - 80 g Sýr Čedar - tavený
 - 10 g Petržel - nať
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.25 l Mléko polotučné
 - 0.25 l Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 408 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 224.9 mg
 - Draslík 150.9 mg
 - Vláknina 1382.3 mg
 - Vitamín A 1382.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 93.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozvaříme ji s mlékem, zředíme vývarem a osolíme.
 - 
                                2
Přidáme nakrájenou cibuli, celer, opepříme a vaříme asi 30 minut. Necháme částečně vychladnout.
 - 
                                3
V polévce rozšleháme čedar a žloutky a zvolna ohříváme, aby se sýr roztavil.
 - 
                                4
Z bílků ušleháme pevný sníh, osolíme a polovinu vmícháme do polévky. Zbylý sníh vložíme do polévkové mísy a přidáme nasekanou petrželovou nať. Sníh utvoří na polévce pěnu.