Krémová polévka se sýrem

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 45 g Máslo čerstvé
  • 40 g Celer bulvový
  • 80 g Sýr Čedar - tavený
  • 10 g Petržel - nať
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 0.25 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 224.9 mg
  • Draslík 150.9 mg
  • Vláknina 1382.3 mg
  • Vitamín A 1382.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 93.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozvaříme ji s mlékem, zředíme vývarem a osolíme.

  • 2

    Přidáme nakrájenou cibuli, celer, opepříme a vaříme asi 30 minut. Necháme částečně vychladnout.

  • 3

    V polévce rozšleháme čedar a žloutky a zvolna ohříváme, aby se sýr roztavil.

  • 4

    Z bílků ušleháme pevný sníh, osolíme a polovinu vmícháme do polévky. Zbylý sníh vložíme do polévkové mísy a přidáme nasekanou petrželovou nať. Sníh utvoří na polévce pěnu.

Komentáře k receptu