Hrachová polévka s párkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 794 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 6.3 mg
 - Draslík 31.6 mg
 - Vláknina 3821.9 mg
 - Vitamín A 3821.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrách přebereme a několikrát dobře propláchneme. Zalijeme jej vodou a necháme máčet, aby nabobtnal.
 - 
                                2
Nabobtnalý hrách v téže vodě uvaříme doměkka a prolisujeme.
 - 
                                3
Na tuku dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme majoránku a papriku.
 - 
                                4
Za stálého prošlehávání metlou zalijeme zásmažku vlažnou vodou a uvedeme do varu. Za občasného prošlehání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
 - 
                                5
Ke konci varu přidáme prolisovaný hrách, česnek utřený se solí, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
 - 
                                6
Nakonec do polévky přidáme oloupané párky nakrájené na jemné plátky, polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.