Rajčatová omáčka k rybám
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 130 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 93 g
 - Sodík 516 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 6.9 mg
 - Draslík 351.8 mg
 - Vláknina 5614 mg
 - Vitamín A 5614 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou mrkev, petržel a cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme v kastrole na oleji. Zaprášíme moukou, zamícháme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme rybím vývarem. Zmírníme plamen, chvíli povaříme a odstavíme.
 - 
                                2
Nakonec do omáčky přimícháme kousek másla a po jeho rozpuštění omáčku prolisujeme a dosolíme.