Zelí Kološvár
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 1090 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 240.1 mg
 - Draslík 576.2 mg
 - Vláknina 7423.3 mg
 - Vitamín A 7423.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.4 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrolu na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme kysané zelí a zakryté pozvolna necháme dusit do poloměkka. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Vepřové plátky na okrajích nařízneme, naklepeme, nasolíme a opepříme.
 - 
                                2
Do máslem vymazaného pekáče dáme vrstvu zelí, na něj přijdou plátky osolených vajec a klobásy, další vrstvou je dušená osolená rýže a znovu vrstva zelí. Jako poslední rozložíme vepřové plátky, zalijeme smetanou a dáme do středně vyhřáté trouby péct asi na 45 minut.