Dušené hovězí v kokosové šťávě
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 600 g Hovězí kýta
 - 80 g Kokos strouhaný
 - 400 ml Mléko kokosové
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 ks Chilli paprička
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 487 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 87 mg
 - Draslík 805.5 mg
 - Vláknina 2040 mg
 - Vitamín A 2040 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na velké pánvi nasucho osmažíme strouhaný kokos (cca 5 minut), který pak rozdrtíme v hmoždíři nebo kuchyňském robotu.
 - 
                                2
V pánvi, na které jsme smažili kokos, rozpálíme olej a přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rozdrcený česnek, nasekaný zázvor, nakrájenou chilli papričku (bez semínek), cibuli. Za stálého míchání 5 minut restujeme, vložíme na 2,5 cm nakrájené kostičky hovězího masa a restujeme další 4 minuty. Přidáme předem osmažený kokos, kurkumu, kokosové mléko, cukr, sůl a vše promícháme. Směs za stálého míchání přivedeme k varu, poté ztlumíme plamen a bez poklice pomalu dusíme přibližně 3 hodiny, dokud se z omáčky nestane hustá šťáva.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                