Vepřová pečeně s hořčicí
Suroviny
- 750 g Vepřová pečeně
 - 100 g Slanina vepřová
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 0.25 l Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 825 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 555 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 190.5 mg
 - Draslík 714 mg
 - Vláknina 1286 mg
 - Vitamín A 1286 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou cibuli nastrouháme a spolu s paprikou a nasekanou petrželí smícháme v pastu. Slaninu nakrájíme na klínky.
 - 
                                2
Maso očistíme, omyjeme, osušíme, ostrým nožem prořezáme otvory, do kterých dáme kousek pasty a klínek slaniny. Naplněné maso osolíme a po všech stranách opečeme na rozehřátém tuku. Poté maso podlijeme a pečeme do měkka. Smetanu, mouku a hořčici rozkvedláme v hrnku, přilijeme šťávu z pečeně a za stálého míchání povaříme.
 - 
                                3
Maso rozkrájíme, hotovou omáčkou trošku polijeme a zbytek omáčky podáváme zvlášť v omáčníku.
 - 
                                4
Jako přílohy podáváme knedlík ze žemlí nebo ze strouhané housky.