Telecí na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Telecí plec
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 550 mg
  • Vláknina 1157.5 mg
  • Vitamín A 1157.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osolíme, nasucho opečeme, podlijeme vývarem a dusíme.

  • 2

    K poloměkkému masu přidáme očištěné, nakrájené žampiony a dusíme doměkka.

  • 3

    Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a šťávu procedíme a zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě. Povaříme a přidáme maso.

  • 4

    Nakonec přidáme kousek másla.

Komentáře k receptu