Polévka ze zeleniny a hub s brandy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cuketa
  • 100 g Mrkev kořen
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Houby čerstvé
  • 5 g Pepř černý celý
  • 50 ml Ouzo - Metaxa Brandy
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 2 ks Bujón hovězí
  • 0.5 hrst Celer - nať
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 1290 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 611.6 mg
  • Vláknina 8081.4 mg
  • Vitamín A 8081.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu s houbami očistíme, houby nakrájíme na kousky, cibulky a mrkev na plátky, papriku s cuketou na kostky a cibuli jemně nasekáme. Do čistého plátýnka vložíme oloupané stroužky česneku, chilli papričky, 12 zrnek pepře a svážeme. Bylinky svážeme dohromady nití.

  • 2

    Jarní cibulky s cibulí zpěníme v hrnci na rozehřátém oleji, přidáme houby a minutu opečeme. Poté přidáme mrkev, papriku s cuketou, zalijeme 1,5 l vody, přidáme kostky vývaru, zabalené koření a bylinky. Vše vaříme přikryté doměkka.

  • 3

    Koření s bylinkami z polévky vyjmeme, přidáme worcesterskou omáčku, osolíme, odstavíme z ohně a dochutíme pepřem a brandy.

Komentáře k receptu