Polévka s vaječnou zavářkou
Suroviny
- 750 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Víno bílé
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Glutasol
 - 1 kávová lžička Olej rostlinný
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 656 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 39.4 mg
 - Vláknina 84 mg
 - Vitamín A 84 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce a olej rozšleháme. V druhé misce ušleháme Solamyl, víno a vodu na hustou hmotu.
 - 
                                2
V hrnci zahřejeme vývar, přidáme ocet a sůl. Přivedeme téměř k varu, hmotu z moučky znovu promícháme a pomalu vlijeme do polévky. Povaříme za stálého míchání 2 minuty. Ochutíme glutasolem a odstavíme. Nyní vlijeme krouživým pohybem rozšlehané vejce a dvakrát prošlehneme metličkou, aby se zavářka rozpadla na nadýchané kousky.
 - 
                                3
Podáváme ozdobené zelenou petrželkou.