Polévka s pečeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1326 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 203.5 mg
 - Draslík 401.5 mg
 - Vláknina 7115.5 mg
 - Vitamín A 7115.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.9 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme celá vejce, osolíme a mícháníme, až se vejce spojí s jíškou a utvoří se malé hroudičky.
 - 
                                2
Přilijeme vývar, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a vaříme doměkka.
 - 
                                3
Nakonec do polévky přidáme nadrobno nakrájené, osmažené pečené maso (nebo uzeninu) a vsypeme nasekanou petrželku.