Slepičí vývar s nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 130 g Mrkev kořen
  • 130 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.7 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Houby sušené
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • 6 polévková lžíce Nudle vlasové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 676.4 mg
  • Vláknina 22235 mg
  • Vitamín A 22235 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu opláchneme a oloupeme, polovinu slepice očistíme, případně ještě rozpůlíme, česnek rozdrtíme. Cibuli neloupeme, jen rozpůlíme.

  • 2

    Slepici vložíme do vody s lžičkou soli a asi hodinu vaříme na mírném plameni. Poté přidáme česnek, sušené houby, kořenovou zeleninu, koření, libeček a vaříme, dokud nejsou maso i zelenina měkké. Vývar přecedíme, vložíme do něj uvařenou nakrájenou zeleninu podle chuti, část masa ze slepice, které jsme nakrájeli na kousky a zvlášť uvařené vlasové nudle podle návodu.

Komentáře k receptu