Polévka s vepřovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 100 g Rýže dušená
  • 200 g Zelí kysané
  • 100 g Květák
  • 100 g Kedlubna
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Celer bulvový
  • 80 g Paprika červená
  • 100 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 1200 ml Voda pitná
  • 5 ml Polévkové koření
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 1109 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 133.3 mg
  • Draslík 706.5 mg
  • Vláknina 8466 mg
  • Vitamín A 8466 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí scedíme a trochu pokrájíme, květák rozebereme na malé růžičky, kedlubnu nakrájíme na kostičky, mrkev a celer na nudličky, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Povaříme asi 15 minut a vývar scedíme.

  • 2

    V misce smícháme vepřové mleté maso, vařenou rýži, vejce a vypracujeme těstíčko, ze kterého tvoříme malé knedlíčky. Ty zavařujeme ve vývaru asi 10 minut. Scezenou zeleninu přidáme ke knedlíčkům do vývaru, papriku bez jádřince pokrájíme na slabé nudličky, oloupaná rajčata na kostičky, vložíme do polévky a ještě pár minut povaříme. Dochutíme polévkovým kořením, citronovou šťávou a můžeme podávat.

Komentáře k receptu