Polévka špenátová s rýžovými nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 203 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 537.7 mg
 - Vláknina 5342.4 mg
 - Vitamín A 5342.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do připravené misky nasypeme rýžové nudle, které přelijeme studenou vodou. Nudle máčíme asi 5 minut.
 - 
                                2
Mezitím opláchneme pod proudem vody špenát a odřežeme z něho tuhé stonky. Na sítko si připravíme sójové výhonky a propláchneme je a necháme okapat. Odstraníme slupku ze 2 stroužků česneku a posekáme ho nadrobno.
 - 
                                3
Připravíme si wok, do kterého vlijeme olej a rozehřejeme. Nasypeme česnek a orestujeme ho. Přilijeme 400 ml vody, vlijeme 4 lžíce sójové omáčky, osolíme, opepříme a počkáme až začne voda vřít. Potom do polévky vložíme listy špenátu a sójové výhonky. Ještě jednou polévku přivedeme k varu.
 - 
                                4
Z namočených rýžových nudlí slijeme vodu a přestříháme je nůžkami na menší kousky, a poté je nasypeme do polévky. Počkáme, až začne znovu vřít. Nakonec polévku ozdobíme natrhanými lístky koriandru.