Špenátová polévka s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 200 ml Mléko kokosové
  • 15 ml Tabasco
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1103 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 744.2 mg
  • Vláknina 6062.5 mg
  • Vitamín A 6062.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát očistíme, opereme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké proužky. Máslo rozpustíme v hrnci, osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme špenát a za stálého míchání necháme zvadnout.

  • 2

    Podlijeme drůbežím vývarem a kokosovým mlékem, osolíme, opepříme a necháme 10 minut částečně přikryté vařit. Ke konci varu přidáme krevety a dochutíme tabascem.

Komentáře k receptu