Pikantní polévka se zeleninou a fazolkami
Suroviny
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 140 g Fazolové lusky zelené
 - 400 g Fazole Borlotti
 - 15 g Petržel - nať
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.02 kávová lžička Olej olivový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Cuketa
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar zeleninový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 94 g
 - Sodík 1534 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 926.2 mg
 - Vláknina 14550.1 mg
 - Vitamín A 14550.1 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.2 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Doměkka ve velké pánvi s rozpáleným olejem osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, přisypeme chilli a promícháme. Přidáme na kostičky nakrájená konzervovaná rajčata a velkou mrkev, zeleninový vývar a tenké plátky řapíkatého celeru. Uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme 30 minut, částečně odkryjeme pokličku. Po 30 minutách přidáme velkou na kostky nakrájenou cuketu, nakrájené zelené fazolky, scezené fazolky borlotti (fazolky s červenými skvrnami) a vaříme dalších 10 minut. Nakonec vmícháme čerstvou nasekanou petrželku, dosolíme, dopepříme.