Dýňová polévka s kardamomem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1295 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 13.3 mg
 - Draslík 785.6 mg
 - Vláknina 4721.7 mg
 - Vitamín A 4721.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýni rozkrojíme, vydlabeme dužinu, nakrájíme na menší kusy, šalotku oloupeme, pokrájíme nahrubo, zázvor nastrouháme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, dýni a orestujeme. Přidáme zázvor, zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Přilijeme smetanu, vložíme kardamom, sezamovou pastu, podle chuti sůl, pepř, provaříme a polévku rozmixujeme.
 - 
                                2
Poté ji nalijeme do misek a podáváme.