Sytá polévka s vepřovým bůčkem a kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 862 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 732 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 90 mg
 - Draslík 737.3 mg
 - Vláknina 7485.9 mg
 - Vitamín A 7485.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 111 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový prorostlý bůček omyjeme, dáme do hrnce se studenou vodou a pomalu přivedeme k varu. Jakmile se začne polévka vařit, snížíme teplotu a pod pokličkou maso vaříme pomalu 1 hodinu.
 - 
                                2
Do polévky přidáme sůl, celý pepř, celou očištěnou cibuli a nové koření. Očištěnou kapustu nakrájíme na nudličky. Přibližně po 45 minutách vaření, vyjmeme cibuli a koření. Do polévky doložíme kapustu, petrželku a vaříme společně s bůčkem doměkka.
 - 
                                3
Uvařené maso vyjmeme z polévky, pokrájíme ho na porce a rozdělíme ho na malé talířky. Do hlubokých talířů nalijeme polévku, kterou servírujeme zároveň s masem. K polévce a masu podáváme bílý chléb.