Studená okurková polévka s bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 257 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 584.7 mg
 - Vláknina 4636.6 mg
 - Vitamín A 4636.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mixeru dáme oloupané, nakrájené okurky, předem namočené kešu oříšky, oloupaný stroužek česneku, chilli papričku zbavenou semínek, bazalku, citronovou šťávu a mořskou sůl. Přilijeme vodu a vše rozmixujeme dohladka.
 - 
                                2
Polévku rozdělíme do talířů, každou porci ozdobíme lístky nasekané máty a pokapeme olejem.