Hnědá polévka s vaječnou sedlinou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 14 g
- Sodík 403 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 89 mg
- Draslík 114.1 mg
- Vláknina 558.6 mg
- Vitamín A 558.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kosti omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme a nejméně 3 hodiny zvolna vaříme. 
- 
                                2Potom do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a drobně nakrájenou zeleninu. Uvaříme doměkka. 
- 
                                3Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem. 
- 
                                4Vaječnou sedlinu nakrájenou na kostičky vkládáme do polévky při podávání. 
- 
                                5Příprava sedliny: Vejce rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme omytou a jemně rozsekanou petrželovou nať a sůl. Vše promícháme a směs nalijeme do ohnivzdorné nebo porcelánové nádoby vymaštěné tukem. 
- 
                                6Sedlinu zvolna vaříme v nádobě s vodou nebo v páře asi 20-30 minut. 
- 
                                7Prochladlou sedlinu vyklopíme a nakrájíme na malé kostičky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        