Pohanková polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 54 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 2 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0.9 mg
- Draslík 74.1 mg
- Vláknina 2833.4 mg
- Vitamín A 2833.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na oleji zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme pohanku a orestujeme. Poté přilijeme vodu. 
- 
                                2Kořenovou zeleninu oloupeme, omyjeme a nastrouháme. 
- 
                                3Jakmile se voda vaří, přisypeme zeleninu. 
- 
                                4Polévku osolíme a mírně vaříme, dokud zelenina a pohanka nezměknou. 
- 
                                5Do hotové polévky přidáme nasekanou petrželku. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        