Chlebová polévka se sněhovými noky
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 200 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
 - 30 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 750 ml Vývar slepičí
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 893 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 262.9 mg
 - Vláknina 2962.9 mg
 - Vitamín A 2962.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm oloupanou, nasekanou cibuli a česnek. Přidáme nadrobno rozlámaný chléb a zprudka opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme loupaná rajčata i s nálevem. Vše povaříme asi 15 minut.
 - 
                                2
Bílky se špetkou soli ušleháme na pevný sníh a vmícháme posekanou bazalku a nastrouhaný sýr. Ze směsi vypichujeme lžičkou malé noky, vhazujeme je do vařící vody a vaříme asi 4 minuty.
 - 
                                3
Polévku propasírujeme přes síto, přilijeme smetanu a podle chuti osolíme, opepříme. Nočky vyjmeme z vody, vložíme do polévky a podáváme.