Polévka s modrým sýrem
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 100 g Kedlubna
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 150 g Mrkev kořen
 - 100 g Pastinák
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 50 g Petržel - nať
 - 3 g Nové koření celé
 - 3 g Muškátový oříšek
 - 150 g Sýr Gorgonzola
 - 100 g Petržel kořen
 - 100 g Nudle vaječné
 - 500 ml Šťáva celerová
 - 1 l Hovězí vývar základní
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 102 g
 - Sodík 1832 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 76.5 mg
 - Draslík 963.4 mg
 - Vláknina 14555 mg
 - Vitamín A 14555 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 76.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev, pastinák, petržel a kedluben očistíme a pokrájíme na nudličky. Na kostičky nakrájíme cibuli.
 - 
                                2
Na másle osmažíme zeleninu i cibuli. Přibližně po 5 minutách zalijeme celerovou šťávou a hovězím vývarem a krátce povaříme.
 - 
                                3
Přidáme polévkové nudle a necháme zvolna vařit přibližně 10 minut při mírné teplotě.
 - 
                                4
Přimícháme citronovou šťávu. Opereme, osušíme, jemně posekáme a přidáme petrželku.
 - 
                                5
Ochutíme solí, pepřem, muškátem a novým kořením.
 - 
                                6
Rozkrájíme sýr na kousky a necháme rozpustit v polévce a podáváme.