Bramborová polévka se zeleninou a hlávkovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 744 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 52.2 mg
 - Draslík 563.8 mg
 - Vláknina 9402.5 mg
 - Vitamín A 9402.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, karotku a pórek (použijeme jen jeho bílou část) očistíme a opláchneme, salát propláchneme, nakrájíme na nudličky a podusíme zhruba 5 minut na másle.
 - 
                                2
Do vroucího vývaru vložíme brambory, pórek s karotkou, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Poté polévku rozmixujeme, přimícháme smetanu, vlijeme do čistého hrnce a necháme přejít varem. Podáváme s dušeným salátem.