Chlebová polévka se sýrem a smetanou
Suroviny
- 80 g Sýr smetanový tavený 45%
 - 2 krajíc Chléb konzumní
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Libeček
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1216 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 38 mg
 - Draslík 336 mg
 - Vláknina 4587 mg
 - Vitamín A 4587 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z rozehřátého másla s olejem a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a dobře rozšleháme. Přidáme sýr, sůl, pepř, drobně posekaný libeček a rozlámané krajíce staršího tvrdého chleba.
 - 
                                2
Polévku na mírném plameni vaříme, až se chleba rozvaří.
 - 
                                3
Polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu, prohřejeme a podáváme.