Polévka z hlávkového salátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 45 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 104 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 5.4 mg
 - Draslík 42.4 mg
 - Vláknina 1983 mg
 - Vitamín A 1983 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme je v osolené vodě s kmínem. Scedíme, vývarem zalijeme nasucho opraženou mouku a povaříme.
 - 
                                2
Potom do polévky přidáme prolisované brambory. Před podáváním přidáme omytý, na nudličky nakrájený salát, čerstvé máslo a přilijeme kyselou smetanu.