Studená rajčatová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 50 g Okurka salátová
  • 1 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Hřebíček
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 110 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 418.1 mg
  • Vláknina 9607 mg
  • Vitamín A 9607 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, nakrájíme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme hřebíček, celý pepř, namočený Solamyl a vaříme tak, aby se rajčata nerozvařila. Nakonec prolisujeme sítem a osladíme.

  • 2

    Podáváme se salátovými okurkami, s tvrdým sýrem a černým chlebem nakrájeným na kostičky.

Komentáře k receptu