Ředkvičková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1026 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 38 mg
 - Draslík 1294.1 mg
 - Vláknina 4910.3 mg
 - Vitamín A 4910.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na kousku másla. Zalijeme je vodou, osolíme a dusíme téměř doměkka.
 - 
                                2
Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme prochladlým vývarem, rozšleháme a povaříme.
 - 
                                3
Po chvíli přidáme ředkvičky, sůl, pepř a mléko. Vše ještě krátce povaříme.
 - 
                                4
Polévku podle chuti okořeníme karí kořením.