Chřestová polévka s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 1103 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 113.8 mg
 - Draslík 611 mg
 - Vláknina 168.5 mg
 - Vitamín A 168.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý zelený chřest očistíme a přepůlíme. Z krevet odstraníme střívko, omyjeme je a odložíme na talíř. Cibuli a šalotku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                2
Drůbeží vývar přivedeme k varu a vložíme do něj chřest, který budeme vařit jen 5 minut. Pak ho vyjmeme a odložíme.
 - 
                                3
Ve woku na rozehřátém másle podusíme 2 minuty pokrájenou cibuli. Přidáme k ní chřest s krevetami, promícháme, zalijeme horkým drůbežím vývarem a vše vaříme pouze 3 minuty.
 - 
                                4
Mezitím si v misce rozmícháme vodu s kukuřičnou moukou a pomalu ji za stálého míchání vlijeme do polévky a vaříme do doby, až nám polévka mírně zhoustne. Polévku ochutíme rybí omáčkou, solí a pepřem. Nakonec přidáme rozšlehané vajíčko, které důkladně v polévce rozmícháme.
 - 
                                5
Horkou polévku servírujeme v miskách, posypanou zelenou petrželkou.