Papriky plněné strouhankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Strouhanka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.035 l Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 289.1 mg
  • Draslík 421.9 mg
  • Vláknina 1578 mg
  • Vitamín A 1578 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 135.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté paprikové lusky podélně rozkrojíme a zbavíme semen.

  • 2

    Na polovině rozehřátého oleje krátce osmahneme strouhanku, vmícháme oloupaný, nasekaný česnek a osolíme. Odstavíme z ohně, vmícháme ušlehaná vejce, nasekanou petržel a nastrouhaý sýr.

  • 3

    Připravenou směsí naplníme půlky paprik. Do zapékací mísy vlijeme zbylý olej, urovnáme papriky a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu